Fotod: Guatemala laste varjupaiga põlengus hukkus vähemalt 19 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Guatemala tuletõrjujad teatasid kolmapäeval kohalikule meediale, et pealinna lähistel asuvas laste varjupaigas puhkenud põlengus sai surma vähemalt 19 ja vigastada 25 inimest.

Praegu ei ole teada põlengu tekkepõhjus, samuti ei ole selge, kui palju lapsi ja teismelisi täpsemalt hukkunute ja kannatanute seas on.

Tuletõrje pressiesindaja Mario Cruz ütles ajakirjanikele, et 25 vigastatut said erineva astme põletushaavu ning nad on viidud pealinna erinevatesse haiglatesse.

Esialgsete teadete kohaselt võis osa varjupaigas elavaid lapsi ja noorukeid protestida läinud ööl nende kehva toitlustamise ja personali-poolse halva kohtlemise vastu.

Riigi sotsiaalhoolekande haldusalas olevas varjupaigas on alaealised, keda on väärkohelnud nende oma perekonnad või kes on leitud tänavail elamas.

Laste varjupaigale on heidetud ette ruumikitsikust ja laste halba kohtlemist, mis on toonud kaasa põgenemisi.

ÜRO lastefondi UNICEF Guatemala büroo kirjutas oma Twitteri-kontol, et mõistab tragöödia hukka ning rõhutas, et neid lapsi ja teismelisi tuleb kaitsta.

Riigiga sama nime kandvas pealinnas ja ühtlasi kogu Kesk-Ameerika suurimas linnas Guatemalas elab ligi kolm miljonit inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles