USA tervishoiueelnõu võtaks 2018. aastal kindlustuse veel 14 miljonilt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA dollarid
USA dollarid Foto: SCANPIX

USA kongressi eelarveameti (CBO) analüütikute hinnangul suureneks vabariiklaste tervishoiureformi tõttu tervisekindlustuseta inimeste arv 2018. aastal 14 miljoni võrra.

Kui vabariiklaste esitatud tervishoiueelnõu jõustub, siis võib 2026. aastaks olla praegusega võrreldes 24 miljonit rohkem tervisekindlustuseta inimest, lisati prognoosis.

Prognoos on hoop vabariiklastele ning annab tuge reformi vastastele. Eelnõusse suhtuvad kriitiliselt demokraadid, vabariiklased osariikidest, mis saavad kasu USA ekspresidendi Barack Obama ajal loodud seadusest, ning osa tervishoiutööstusest.

President Donald Trump toetab Vabariikliku Partei kava.

Vabariiklaste liidrite sõnul tahavad nad vähendada tervisekindlustuse kulu. Nende sõnul on statistika eksitav, sest paljud inimesed, kes saavad kehtiva seaduse alusel tervisekindlustust, peavad maksma suuri lisatasusid, mis teevad ravi saamise liiga kalliks.

Kongressi alamkoja vabariiklasest spiiker Paul Ryan hoiatas CBO raporti avaldamise järel järelduste tegemiste eest, sest analüüsis ei arvestata lisasamme, mida vabariiklaste juhitud kongress ja Trumpi valitsus kavatsevad astuda kulude vähendamiseks ja tarbijale saadaoleva valiku laiendamiseks.

Ametis töötavad erakonnalise kuuluvuseta analüütikud, keda on umbes 200. CBO hindab seaduseelnõude kulu, föderaalarve ja selle osiste suurust ning esitab seadusandjatele sõltumatut majandus- ja eelarvepuudujäägi statistikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles