Donald Trumpi poeg mõnitas Londoni linnapead (10)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump juunior.
Donald Trump juunior. Foto: Carolyn Kaster/AP/Scanpix

Ameerika Ühendriikide presidendi Donald Trumpi poeg Donald juunior kritiseeris pärast eilset neli inimelu nõudnud terrorirünnakut Suurbritannia pealinnas Londoni moslemist linnapead Sadiq Khani.

Donald Trump juunior tsiteeris Twitteris linnapea mullust artiklit, milles too kinnitab: valvsus terrori suhtes on muutunud globaalse linnaelu lahutamatuks osaks. «Te teete vist nalja?» kirjutas selle peale Trump, keda tabasid kohe süüdistused selles, et üritab tragöödiat enda jaoks ära kasutada.

Vihaseks muutusid ka paljud britid, nende hulgas parlamendisaadik Wes Streeting, kes süüdistas nooremat Trumpi häbitus ärakasutamises poliitilise omakasu nimel.

Londoni linnapea Khan on olnud president Trumpi suhtes varem varjamatult kriitiline. Ta on nimetanud Trumpi reisikeeldu mitme moslemimaa kodanikele häbiväärseks ja julmaks; samuti ütelnud, et president on islami suhtes võhik.

Noorema Trumpi äsjast Twitteri-säutsu ta kommenteerinud ei ole ega plaani seda ka New York Timesi andmeil teha. 

Kommentaarid (10)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles