Austraalia valmistub ISISe kalifaadiks Filipiinidel (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filipiinide äärmuslastelt konfiskeeritud vahendid.
Filipiinide äärmuslastelt konfiskeeritud vahendid. Foto: STR/AFP/Scanpix

Austraalia välisminister sõnas, et oht on nende ukse all, kuna äärmusrühmitus on sunnitud Lähis-Idast lahkuma, vahendab The Guardian.

Austraalia valmistab end ette võimaluseks, et Islamiriik kuulutab välja nn kalifaadi Filipiinide lõunaosas, kuna äärmusrühmitus sunnitakse Lähis-Idast lahkuma.

Välisminister Julie Bishop sõnas, et on mures võimaluse pärast, et ligi 600 Kirde-Aasiast Iraaki ja Süüriasse lahkunud vägivaldset äärmuslast naasevad koju.

«Eksisteerib reaalne mure, et ISIS võib tahta Filipiinide lõunaosas kalifaadi välja kuulutada,» ütles Bishop Shy Newsile täna.

Välisministri teatel kuulutas ISIS Filipiinidel tegutseva terrorirühmituse abu Sayyafi juhi hiljuti Islamiriigi emiiriks ehk juhiks.

«See toob ohu meie ukse taha,» lisas Bishop.

Austraalia julgeolekuteenistused on teinud tihedat koostööd Filipiinide, Indoneesia ja Malaisia agentuuridega, et piirkonnas terroriohtu välja juurida.

Kuid Bishop tunnistas eelmisel nädalal, et olenemata agentuuride tegevusest äärmuslaste jälgimisel, on keeruline tabada radikaliseerunud üksiküritajaid.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles