Kreml: meeleavaldustes on süüdi provokaatorid (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aleksander Utkin/AFP/Scanpix

Eilsed valitsusvastased meeleavaldused Moskvas ja teistes Venemaa linnades, mille käigus vahistati üle tuhande inimese, olid Kremli tänase teate järgi provokatsioonid. 

«See, mida me nägime eile mitmes paigas – eriti Moskvas – oli sisuliselt provokatsioon ja vale,» ütles Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov ajakirjanikele.

«On teavet, et Moskva meelavalduse alaealistele osalistele lubati korrakaitsjatepoolse kinnipidamise puhul rahalist tasu,» ütles ta. «Selle kohta on teatavaid tõendeid.»

Moskvas võimude loata toimunud protestil peeti ametlikel andmeil kinni pisut üle 500 inimese, kuid aktivistide sõnul oli neid umbes tuhat. Vahistatute seas oli ka Kremli üks peamine kriitik Aleksei Navalnõi, kes on teatanud kavatsusest kandideerida järgmisel aastal presidendiks.

Kinnipidamised on pälvinud nii Saksamaa, Euroopa Liidu kui ka Ühendriikide kriitika.

«Kardame, et keegi jätkab kodanikutundega, agara ühiskondliku seisukohaga inimeste ärakasutamist enda huvides, kutsudes neid seadusvastastele ja kooskõlastamata üritustele,» lausus Peskov.

Samas rõhutas ta, et kodanikuseisukoha avaldamine ja mitmesuguste seaduskuulekate meeleavalduste korraldamine muret ei tekita.

Pressiesindaja lisas, et rahumeelse dialoogi käigus käib pidev teabevahetus ja võimalus mõista muresid, mis inimesi rahutuks teevad. 

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles