Hiina: Põhja-Korea liidri poolvenna surnukeha jõudis sünnimaale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-nam
Kim Jong-nam Foto: JUNG YEON-JE/AFP/Scanpix

Põhja-Korea liidri poolvenna Kim Jong-nami surnukeha jõudis Malaisiast Hiina kaudu Põhja-Koreasse, teatas Hiina välisministeerium.

Välisministeeriumi esindaja Lu Kang ütles, et Kimi surnukeha jõudis Pyongyangi täna. Põhja-Korea võimud pole väidet veel kommenteerinud.

Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni välismaal elanud poolvend mõrvati 13. veebruaril Malaisias Kuala Lumpuri lennujaamas tõenäoliselt närvigaasiga VX. Tema surma uuritakse, kuid mõrva on seostatud Põhja-Korea agentidega.

Uudisteagentuur AFP teatas täna, et kaks põhjakorealast, keda kahtlustatakse Kim Jong-nami tapmises, lahkusid eile Malaisiast, neid nähti täna Pekingi lennujaamas ja  tõenäoliselt on nad teel kodumaale.

Põhja-Korea võimud nõudsid surnukeha endale ja puhkes diplomaatiline tüli. Sel nädalal teatas Kuala Lumpur, et jõudis Pyongyangiga kokkuleppele Kimi surnukeha Põhja-Koreasse, vastutasuks lubas Põhja-Korea kodumaale üheksa Malaisia kodanikku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles