Putin: Moskva ja Minsk leppisid kokku vaidlusteemade lahendamise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: SERGEI KARPUKHIN/REUTERS/SCANPIX

Moskva ja Minsk jõudsid kokkuleppele omavaheliste vaidlusküsimuste lahendamises, teatas Vene president Vladimir Putin esmaspäeva õhtul, lisades, et lahendus leiti ka gaasitülile.

«Me leidsime skeemi, mille alusel jääme kindlaks oma lähenemistele, ent lähendame seisukohti hindade teemal,» ütles Putin Peterburis pressikonverentsil pärast kõnelusi Valgevene presidendi Aleksandr Lukašenkoga.

Putini sõnul lepiti kokku, et Venemaa ja Valgevene lahendavad gaasi- ja naftavaidluse 10 päeva jooksul.

Vene riigipea lisas, et presidendid leidsid «võimaluse vastastikusteks järeleandmisteks».

Lukašenko sõnul on kahe riigi valitsustel 10 päeva aega presidentide kokkulepetele ametliku kuju andmiseks ning majanduste normaalsesse töörütmi seadmiseks.

Vene energeetikaminister Aleksandr Novak ütles, et Valgevene maksab Vene riiklikule gaasikontsernile Gazprom ära 700 miljonit dollarit gaasivõlga.

Putini sõnul töötavad kaks riiki 2018. aasta alguseks välja ühtse gaasituru reeglid.

«Meenutan, et eile tähistasime Venemaa ja Valgevene rahvaste ühtsuse päeva ja samuti tähistame tänavu 25. aasta möödumist meie diplomaatiliste suhete sõlmimisest. Seega, praeguse seisuga rohkem vaidlusküsimusi ei ole, me liigume edasi,» lausus Putin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles