Narkomuulade tasuks on paar tuhat eurot

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narkokoer tööd tegemas.
Narkokoer tööd tegemas. Foto: JOHN VIZCAINO / REUTERS / Scanpix

Lõunanaabrid on mures, kogu maailmas kasvab Läti narkomuulade arv. Kehva sissetulekuga inimesed on selles avastanud võimaluse lisateenida.

Oma eluga riskides on mitmed Läti elanikud valmis rikkuma seadust ja hakkama narkomuuladeks, kirjutab mixnews viitega programmile Bez Tabu. Mullu peeti maailmas kinni pea poolsada Lätist pärit narkomuula. Peamiselt oli tegu eri vanuses, madalapalgaliste  meesterahvastega, kes tahavad hõlpsasti raha teenida.

Läti organiseeritud kuritegevuse osakonna juhataja Sandis Radzinž kommenteeris neid numbreid ilma erilise optimismita. Tema sõnul viitab kõik sellele, et Läti narkokullerite arv jätkab kasvamist. Ilmselt peetakse neid kinni veelgi rohkem, aga narkokullerid ei ole huvitatud, et kodumaa ametivõimud sellest teada saaksid. Bez Tabu teatel tegutsevad narkokullerid kogu maailmas, pea kõigil kontinentidel. Politsei teatel on narkomuulade keskmine tasu ühe üleveo eest kaks kuni viis tuhat eurot. Lätis karistatakse narkootikumide veo eest kuni 13-aastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles