Video: Indoneesias põgenes sadu vange

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erariietes korrakaitsjad toimetavad põgenenud kinnipeetava asutusse tagasi.
Erariietes korrakaitsjad toimetavad põgenenud kinnipeetava asutusse tagasi. Foto: ANTARA FOTO/REUTERS/Scanpix

Indoneesia julgeolekujõud jahivad täna enam kui 200 kinnipeetavat, kes on endiselt jooksus pärast massilist põgenemist ülerahvastatud vanglast Sumatra saarel, teatas politsei.

Pekanbaru linna vanglast põgenes eile üle 440 vangi, kui valvurid olid lasknud nad kongidest välja palvetama. Politsei teatas algselt 200 põgenenust, kuid hiljem muutis seda arvu.

Kohalike telekanalite näidatud videos võis näha hulka mehi tormamas vanglast välja ilma, et oleks näha vähimatki märki jälitajatest.

Võimud käivitasid massiivse jälitusoperatsiooni ning tänaseks oli kätte saadud umbes pooled põgenikest, kuid julgeolekujõud jahivad endiselt ülejäänuid, ütles kohaliku politsei pressiesindaja Guntur Aryo Tejo.

«Me oleme jõudnud järeldusele, et ühtekokku põgenes 442 vangi, kellest 216 oleme kätte saanud,» lausus ta uudisteagentuurile AFP.

Julgeolekujõud on laiendanud oma otsinguid Pekanbaru naaberpiirkondadesse kuni Sumatra idarannikul oleva Batamini välja, märkis Tejo.

Kümned põgenenud kinnipeetavad suundusid otse teise vanglasse, kus nad end üles andsid. Tejo sõnul olid vangid politseile öelnud, et otsustasid põgeneda vanglas valitsenud ebainimlike tingimuste pärast.

Vaid meestele mõeldud 300-kohalises vanglas hoiti 1870 kinnipeetavat ning ühel ajal oli vahikorras üksnes viis valvurit.

Praeguseks on olukord vanglas rahunenud, lisas Tejo.

Indoneesia ülerahvastatud vanglates on põgenemised tavaline nähtus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles