Valls kandideerib Macroni nimekirjas: sotsialistid on parteina surnud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emmanuel Macron
Emmanuel Macron Foto: POOL/REUTERS/Scanpix

Prantsuse ekspeaminister Manuel Valls ütles täna, et Prantsuse Sotsialistlik Partei on surnud ning ta kavatseb kandideerida juunikuistel üldvalimistel presidendiks valitud Emmanuel Macroni liikumise nimekirjas.

Tsentristlik Valls, kes kaotas sotsialistide eelvalimistel Benoit Hamonile, asus pärast seda presidendivalimistel toetama Macroni.

Valls ütles täna raadiojaamale RTL, et Macroni võit paremäärmusliku Marine Le Peni üle oli hoop Euroopa populismile ning parandas Prantsusmaa mainet välismaal.

«Soovin olla presidendi enamuse kandidaat ja ühineda tema liikumisega,» ütles Valls. «Seda sellepärast, et olen vasakpoolne, et olen sotsialist. Ma soovin Emmanuel Macronile edu.»

Vasaktsentrist Valls, kes kaotas sotsialistide eelvalimistel Benoit Hamonile, asus pärast seda presidendivalimistel toetama Macroni.

Macron oli Vallsi valitsuse majandusminister. Pole teada, kas Macroni liikumine Republique en Marche Vallsi oma kandidaadiks nimetab. Macron on öelnud, et soovib teha lõpu Prantsuse poliitika traditsioonilisele vasak-paremteljele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles