Islamiriik avaldas video Vene luureohvitseri hukkamisest (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi võitleja lipuga.
Islamiriigi võitleja lipuga. Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Äärmusühendus Islamiriik (ISIS) avalikustas video, kus väidetavalt Vene luureohvitseri Süürias lõigatakse pea maha, teatas täna USAs asuv monitoorimislehekülg SITE.

Vene kaitseministeerium lükkas kõik teated tagasi ning kinnitas, et Süürias pole ükski Vene sõjaväelane ISISe kätte vangi langenud ega tapetud.

12 minuti pikkuses Vene suurimal tähtpäeval võidupühal avaldatud videos näeb kõrbes põlvitavat musta riietatud meest, kes ärgitab teistel Vene agentidel alla andma.

«See idioot uskus oma riigi lubadust, et teda ei hüljata, kui ta vangi langeb,» kõneleb pealelugeja hääl. Seejärel lõikab laigulises kostüümis habemega mees vangil pea maha.

Jäädvustuse autentsust pole Reutersil olnud võimalik veel tuvastada, ka pole kindel, millal videolindile salvestatud tapmine toimus.

Vene senaator Viktor Ozerov teatas uudisteagentuurile Interfax, et kui video osutub tõeseks, siis maksavad islamistid venelase tapmise eest ränka hinda.

Riigi kaitseministeeriumi teatel on 2015. aasta septembris alanud Kremli Süüria-operatsiooni käigus surma saanud ligi 30 sõdurit.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles