Pakistanis hukkus valitsusliikmeid tabanud plahvatuses 17 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plahvatuse eest Mastungi piirkonnas võttis vastutuse Islamiriik.


A "huge" explosion in Pakistan's restive southwestern Balochistan province that apparently targeted a top senator's convoy killed at least 17 people and wounded many others, officials told AFP. / AFP PHOTO / BANARAS KHAN
Plahvatuse eest Mastungi piirkonnas võttis vastutuse Islamiriik. A "huge" explosion in Pakistan's restive southwestern Balochistan province that apparently targeted a top senator's convoy killed at least 17 people and wounded many others, officials told AFP. / AFP PHOTO / BANARAS KHAN Foto: BANARAS KHAN/AFP/Scanpix

Pakistani edelaosas Belutšistani provintsis sai täna riigiametnike autokolonni vastu suunatud võimsas plahvatuses surma vähemalt 17 ja kannatada palju rohkem inimesi, ütlesid politsei ja pealtnägijad.

Äärmusrühmitus Islamiriik (IS) võttis rünnaku eest vastutuse veebisaidil Aamaq.

Kannatanute hulgas on ka senati aseesimees Maulana Abdul Ghafoor Haideri, kinnitas politsei.

«Ma olen elus, Allah päästis mu elu. See oli ootamatu plahvatus, mind tabasid purunenud tuuleklaasi killud, ma olen haavatud, kuid elus. Autojuht ja teised minu lähedal istunud inimesed said tõsiselt viga,» ütles Haideri eratelekanalile SAMAA.

«Hukkunute arv on tõusnud 17-ni ja üle 30 inimese on vigastatud,» teatas kohalik arst Daad Muhammad.

«Veel ei ole selge, kas see oli üksik pomm või enesetapurünnak,» sõnas politseiametnik Safar Khan.

Plahvatuskoht jääb provintsipealinnast Quettast itta Mastungi piirkonda.

Haideri on ühe Pakistani mõjukaima islamierakonna Jamiat Ulema-e-Islam Fazl (JUI-F) liige. Parteid on varem rünnanud Pakistani Taliban, ehkki selle juhid on olnud vahendajateks mässuliste ja valitsuse vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles