Saksa sotsiaaldemokraate ootab tõe hetk

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Schulz täna oma häält andmas.
Martin Schulz täna oma häält andmas. Foto: FEDERICO GAMBARINI/AFP/Scanpix

Saksa rahvarohkeimal liidumaal Nordrhein-Westfalenis toimuvad täna kohalikud valimised. Traditsiooniliselt Saksa sotsiaaldemokraatide (SPD) kantsiks olnud liidumaal saavad oma hääle anda 13,1 miljonit sakslast.

Arvamusküsitluste järgi pakub SPD-le tihedat konkurentsi kantsler Angela Merkeli Kristlik-Demokraatlik Liit (CDU).

SPD populaarsus pärast Martin Schulzi astumist erakonna etteotsa pole tulemustes kajastunud. Viimastel kohalikel valimistel on nad jäänud selgelt CDU-le alla.

Schulzi hinnangul aga on võit pühapäevastel valimistel täiesti võimalik. «Mõnikord kaotad, mõnikord võidad. Ma tunnen, et pühapäeval võime öelda: me võidame,» sõnas Schulz neljapäeval Leverkusenis toimunud parteiüritusel.

Tegemist on viimaste liidumaa valimistega enne sügisel korraldatavaid üldvalimisi. SPD loodab Nordrhein-Westfaleni liidumaa populaarse peaministri Hannelore Krafti edule, kes kogus 2012. aasta valimistel 39,1 protsenti häältest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles