Berliin Macronile: ELi radikaalne reformimine pole praegu realistlik (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emmanuel Macron.
Emmanuel Macron. Foto: FABRIZIO BENSCH/Reuters/Scanpix

Saksamaa soovitas täna Prantsusmaa uuel presidendil Emmanuel Macronil võtta hoogu maha oma sooviga Euroopa Liitu radikaalselt reformida, öeldes, et kaugeleulatuvad sammud, mis vajaksid bloki alusleppe muutmist, ei ole praegu realistlikud.

Macron on öelnud, et pooldab euroalale eraldi eelarve koostamist, samuti soovib ta blokile oma parlamenti ja rahandusministrit.

Euroopa Komisjoni juht Jean-Claude Juncker on märkinud, et selleks oleks vaja muuta ELi aluslepingut, ütles Saksa rahandusministeeriumi esindaja Friederike von Tiesenhausen.

Alusleppe muutmine nõuaks kõigi ELi 28 liikmesmaa heakskiitu, mis ei ole praegu realistlik, lisas Saksa välisministeeriumi kõneisik Martin Schäfer. 

Ministeeriumi esindaja märkis samuti, et arvestades praegust olukorda blokis, ei ole plaan, mis eeldaks alusleppe muutmist, hetkel hea mõte.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles