Trumpi visiit Brüsselis tuleb kui tummfilm

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui siiani on Donald Trumpi esimesele välisvisiidi piltidele värvi pakkunud tema abikaasa Melania, siis täna peaks ta ELi ja NATO terase ja klaasi vahele ilmuma üksi.
Kui siiani on Donald Trumpi esimesele välisvisiidi piltidele värvi pakkunud tema abikaasa Melania, siis täna peaks ta ELi ja NATO terase ja klaasi vahele ilmuma üksi. Foto: Alessandro Bianchi/Reuters/Scanpix

Ameerika Ühendiikide presidendi Donald Trumpi tänase Brüsseli-visiidi programmi valguses ei tundugi kuigivõrd üllatav, et isegi soliidsed väljaanded, nagu Washington Post, tegelesid eile tema ja ta abikaasa Melania kehakeele analüüsiga.

Nimelt näidatakse ajakirjanikele tänagi sama hästi kui tummfilmi. Selle esimene stseen leiab aset kell 10 hommikul eurokvartalis, kui Trump astub majja, mida Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker oma poolakast lahingupaarilise Donald Tuski auks ja selge viitega USA riigipea New Yorgi kuldsele tornile mõnikord naljaviluks ka Tusk Toweriks on nimetanud.

Meediaprogrammis seisab sel kohal sõnapaar «ametlik käepigistus». Trumpi kurikuulsat käepigistust – kombinatsiooni jõulisest raputamisest ja tõmbest, millega väidetavalt arvestas USA visiiti ette valmistades eraldi isegi Angela Merkel – lähevad ELi poolt vastu võtma Juncker ja Tusk koos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles