Macron jagas kurikuulsast Trumpi-käepigistusest selgitusi (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump ja Prantsusmaa riigipea Emmanuel Macron teineteise kätt pigistamas.
USA president Donald Trump ja Prantsusmaa riigipea Emmanuel Macron teineteise kätt pigistamas. Foto: MANDEL NGAN/AFP/Sacnpix

Prantsusmaa president Emmanuel Macron teatas, et palju tähelepanu pälvinud tugev käepigistus USA riigipea Donald Trumpiga kandis endas tõesti suuremat tähendust.

«Minu käepigistus temaga polnud süütu. See pole poliitikas küll algus ja lõpp, kuid tegu oli siiski tõehetkega,» ütles Macron eile väljaandes Journal du Dimanche avaldatud intervjuus.

Kaks riigijuhti kohtusid möödunud neljapäeval Brüsselis ning surusid telekaamerate vaateväljas pingeliselt kätt.

Washington Posti ajakirjaniku Philipp Ruckeri kirjeldusel kestis käepigistus pikka aega. «Mõlemad pigistasid teise kätt märgatava intensiivsusega, nende sõrmenukid tõmbusid valgeks ning nägu muutus pingutusest.»

Trump proovis jõuproovi ajal vähemalt korra oma kätt ära tõmmata, kuid Macron hoidis sellest kõvasti kinni. Seda märkas ka Reutersi ajakirjanik:

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles