Londoni rünnaku hispaanlasest rulakangelane hukkus ka ise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ignacio Echeverria töötas Londonis HSBC pangas rahapesuvastase võitluse eksperdina.
Ignacio Echeverria töötas Londonis HSBC pangas rahapesuvastase võitluse eksperdina. Foto: AP/Scanpix

Laupäevaõhtuses Londoni terrorirünnakus sai surma hispaanlane Ignacio Echeverría, püüdes üht naist ründaja eest kaitsta, kinnitas täna hukkunu perekond.

Tema hukkumist kinnitas ka Hispaania välisministeerium.

Madridist pärit 39-aastane mees oli olnud üks paljudest, kes enda elu ohtu seades rünnakuohvreid aitama tõttasid. Tegu oli sama inimesega, kes reageeris kolmele laupäeva õhtul terrorit külvanud ründajale käepäraste vahenditega ehk rulaga. Kui  hispaanlane nägi, et Londoni silla juures pussitatakse, tõttas ta appi.

Tema isa sõnul nähti Echeverríat viimati kõnniteel lamamas, seejärel kuulutas politsei ta kadunuks.

Suurbritannialt saadud vähene informatsioon aga ärritas Echeverría perekonda ja nii palkasid nad asja uurima eradetektiivi. Samuti kritiseeris briti võime Hispaania välisminister Alfonso Dastis, et hukkunute isikute tuvastamine on nii kaua aega võtnud.

Eile saabusid Londonisse ka Echeverría vanemad ja kinnitasid täna, et hukkunute seas oli ka Echevarría.

«Ignacio ei jäänud rünnakus ellu,» ütles mehe õde Ana Facebookis. Venna hukkumist kinnitas sotsiaalmeedias ka teine õde Isabel: «Ta on nüüd taevas, koos oma lahutamatu rulaga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles