USA esindajatekoja liige sai pesapallitrennis kuuli (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steve Scalise asub esindajatekoja vabariiklaste hierarhias kolmandal kohal. Ta valiti esmakordselt kongressi 2008. aastal ning on üks seadusandjatest, kes juhivad püüdlusi muuta nüüdseks endise presidendi Barack Obama tervishoiuseadust.
Steve Scalise asub esindajatekoja vabariiklaste hierarhias kolmandal kohal. Ta valiti esmakordselt kongressi 2008. aastal ning on üks seadusandjatest, kes juhivad püüdlusi muuta nüüdseks endise presidendi Barack Obama tervishoiuseadust. Foto: Alex Brandon/AP/Scanpix

Ühendriikides tulistati täna kongressi pesapallitrennis olnud esindajatekoja vabariiklasest liiget Steve Scalise'i ja veel mitut inimest, ütlesid kongressi ametnikud.

Tulistamine puhkes Virginia osariigis Alexandrias umbes kell 6.30 (Eesti aeg kell 13.30), kui umbes 25 senaatorit ja esindajatekoja saadikut harjutasid iga-aastaseks kongresmenide pesapallimatšiks, ütles senaator Jeff Flake. Ründaja ja seadusandjate turvameeste tulevahetuses kõlas umbes 50 lasku, lisas ta.

Politsei teatel oli ründaja 66-aastane Illinoisi elanik James T Hodgkinson, kes suri haiglas vigastuste tagajärjel. Mehe Facebooki konto järgi võib aimu saada tema vabariiklaste ja president Trumpi vastasest hoiakust. Teadaolevalt oli Hodgkinson osalenud demokraatide presidendikandidaadi Bernie Sandersi kampaanias vabatahtlikuna.

«Meditsiinilistel põhjustel toimetati sündmuskohalt minema viis inimest,» ütles Alexandria politsei juht Michael Brown pressikonverentsil.

Tulistamine puhkes kui umbes 25 senaatorit ja esindajatekoja saadikut harjutasid iga-aastaseks kongresmenide pesapallimatšiks.

51-aastast Scalise'itulistati puusa, ütles vabariiklasest saadik Mo Brooks. Lisaks sai vahejuhtumis kuulitabamuse ka kaks korrakaitsjat ja üks kongressi ametnik, lisas ta.

Ühe nõuniku sõnul on Washingtoni ülikooli haiglas viibiva Scalise'i seisund stabiilne.

Scalise'i vigastust ei peeta eluohtlikuks, ütles esindajatekoja spiikri Paul Ryani kantselei, mille andmeil sai kuuliga pihta ka üks turvamees.

President Donald Trumpi sõnul sai Scalise raskelt viga, kuid taastub täielikult. Riigipea mõistis tulistamise hukka.

Teises pesas seisnud Scalise roomas pärast pihtasaamist ründajast eemale, lausus Brooks. «Hakkasime talle vedelikke manustama, survestasin tema puusahaava,» ütles ta.

USA politsei on sündmuskoha sissepiiranud. FOTO: Cliff Owen/AP/Scanpix
USA politsei on sündmuskoha sissepiiranud. FOTO: Cliff Owen/AP/Scanpix Foto: Cliff Owen/AP
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles