Brüsselis juhtunut uuritakse terrorirünnakuna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiametnikud ja sõdur valves sündmuskoha lähedal.
Politseiametnikud ja sõdur valves sündmuskoha lähedal. Foto: EMMANUEL DUNAND/AFP

Belgia prokuratuuri teatel uuritakse Brüsseli peamises raudteejaamas teisipäeval aset leidnud sündmusi terrorirünnakuna.

Prokuratuuri eestkõneleja sõnul tulistasid julgeolekutöötajad meest pärast seda, kui jaamas oli aset leidnud nõrgem plahvatus. Eestkõneleja kinnitas, et mees sai surma.

Briti rahvusringhäälingu BBC andmetel olid võimuesindajad varem öelnud, et tegemist oli tõenäoliselt enesetaputerroristiga. Belgia ajaleht La Libre edastas, et prokuratuuri andmetel oli mehel pommivöö ja ka -vest.

Võimude kinnitusel on olukord kontrolli all ja keegi rohkem juhtunus kannatada ei saanud.

«Ma läksin alla poolkorrusele ja kuulsin kedagi karjumas. Seejärel karjus mees Allahu akbar! ja siis kärgatas plahvatus,» kirjeldas üks tunnistaja.

«Rahvas sattus paanikasse ja tormas raudteele,» ütles raudteefirma Infrabel eestkõneleja Arnaud Reyman.

«See ei olnud mingi tugev plahvatus, kuid mõju oli üsnagi suur. Inimesed põgenesid paanikas,» kirjeldas raudteejaamas töötav Nicolas Van Herrewegen.

Herrewegeni kinnitusel oli kahtlusalune päevitunud ja tal olid lühikesed juuksed. Mehel oli seljas valge särk ja teksased.

Brüsseli lennujaamas ja metroos sai eelmisel aastal äärmusrühmituse Islamiriik korraldatud terrorirünnakus surma 32 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles