Colombia sissirühmitus lükkas välisajakirjanike vabastamisteate ümber

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sissid koos aasta algul röövitud valitsusvägede sõduriga.
Sissid koos aasta algul röövitud valitsusvägede sõduriga. Foto: DANIEL MARTINEZ/AFP

Vasaksisside rühmitus Colombia Rahvuslik Vabastusarmee (ELN) teatas reedel, et varasem teade röövitud välisajakirjanike vabastamise kohta ei pea paika.

"Catatumbos vangistatud välismaalased vabastati," oli ELN-i raadiojaam Ranpal varem Twitteri vahendusel teavitanud.

"Vabastatud hollandlastega on kõik korras, kuid teade nende vabastamisest ei ole leidnud kinnitust. Me saime varasemalt raporti nende vabastamise kohta, kuid meil pole sisekanaleid pidi võimalust olnud saada sellele kinnitust," edastas raadiojaam.

"Viga tekkis sellest, et Ranpal sai teate, kuid ei kinnitanud selle paikapidavust sisekanalite kaudu," lisati uudises.

ELN võttis neljapäeval omaks kahe Hollandi ajakirjaniku röövimise ja lubas nad peagi vabaks lasta.

Colombia politsei andmetel võtsid mässulised riigi põhjaosas Norte de Santanderi piirkonnas El Tarras kinni Hollandi ajakirjanikud Derk Johannes Bolti ja Ernest Marie Follenderi.

Colombia valitsus ja vasakpoolne sissirühmitus ELN) jätkavad läbirääkimisi, mis on suunatud igapäevase vägivalla vähendamisele enne rahuleppeni jõudmist.

Pooled naasid kõnelustelaua taha taas maikuus, et lõpetada pool sajandit kestnud konflikt, nagu seda on juba teinud riigi suurim sissirühmitus Colombia Revolutsioonilised Relvajõud (FARC). Novembris allkirjastas FARC Colombia valitsusega pärast neli aastat kestnud läbirääkimisi rahuleppe. Colombia konflikt lahvatas 1964. aastal, kui FARC ja ELN haarasid relvad muu hulgas põllumeeste maaõiguse eest.

Ühtekokku on konfliktis hukkunud vähemalt 260 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles