Võimalik julgeolekuoht pole selge

Martin Kutti
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult paremale - Rootsi relvajõudude ülem Micael Byd, kaitsepolitsei juht Anders Thornberg, peaminister Stefan Löfven ja uus transpordiagentuuri juht Jonas Bjelfvenstam
Vasakult paremale - Rootsi relvajõudude ülem Micael Byd, kaitsepolitsei juht Anders Thornberg, peaminister Stefan Löfven ja uus transpordiagentuuri juht Jonas Bjelfvenstam Foto: STINA STJERNKVIST/AFP/Scanpix

Rootsi transpordiagentuuri andmebaaside ümbertõstmise käigus kaks aastat tagasi võisid pahatahtlikesse kätesse sattuda Rootsi julgeolekut ohustavad andmed.

Andmelekke käigus pääsesid salajastele andmebaasidele ligi Tšehhi ja Serbia IT-töötajad, kellel puudus selleks juurdepääsuluba. Samuti olnuks neil piisavalt aega, et andmed kopeerida ja oma digitaalne jalajälg kustutada.

Rootsi päevalehe Dagens Nyheteri andmetel andis Rootsi transpordiagentuur 2015. aastal oma andmebaaside haldamise üle ettevõttele IBM, mis kasutas selleks allhanke korras ettevõtteid Tšehhis ja Serbias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles