Hiinas pandi inimesi ahistanud vanaemad vangi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina kohus
Hiina kohus Foto: Xinhua/Sipa USA/Scanpix

Hiina kohus mõistis 14 vanaldast naist inimeste kiusamise, solvamise, paljaks koorimise ja katsumise eest vangi, vahendab Global Times.

Vanaemade jõuguks tituleeritud kuni 70-aastased naised tegutsesid võlgade sissenõudjatena, keda erinevad laenuandjad palkasid. Üks laenuhalduritest käis naisi värbamas tantsutrennidest, mis toimusid avalikel väljakutel.

Mees maksis neile kuni 30 dollarit päevas ja tasus ka söökide eest – tegu suure summaga töötute või ise võlgades vaevlevate inimeste jaoks.

Henani provintsi kohus mõistis 14 30 naisest organiseeritud kuritegevuses osalemises ja korraldamises süüdi ning nad said 2-11-aastased vanglakaristused.

Üks taktika, mida Vanaemade jõuk kasutas, oli päevade viisi ruupurist võlgnike peale karjumine. Mõned naisohvrid kirjeldasid, kuidas jõuguliikmed neilt riideid seljast rebisid. Meesohvrite sõnul aga võtsin vanaldased kiusajad end ise paljaks ja ähvardasid neid seksuaalses ahistamises süüdistada.

Üks meesohver ütles, et vanaemade jõuk haaras teda nii kõvasti genitaalidest, et tal kulus enam kui 150 dollarit ravikuludeks.

Jõuku juhtinud Gao Yun – kes on muuhulgas ka pime – ütles, et see oli lõbus viis aja veetmiseks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles