Brüsselis ründas noaga mees sõdureid (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brüsselis ründas noaga mees sõdureid
Brüsselis ründas noaga mees sõdureid Foto: STR/AFP

Belgia rahvusringhäälingu RTBF ja võimuesindajate teatel lasti reede õhtul Brüsselis maha mees, kes ründas sõdureid noaga.

Rünnak leidis aset Emile Jacqmaini tänaval Brüsseli kesklinnas. Tunnistaja sõnul oli pärast rünnakut kuulda püssipauke ning palju sireene.

Üks sõduritest sai haava näkku, teist sõdurit pussitati kätte. 

«Brüsselis oli rünnak sõdurite vastu. Sündmuskohal viibinud sõdurid vastasid ja neutraliseerisid ründaja,» teatas föderaalpolitsei esindaja uudisteagentuurile AFP.

Prokuratuur kinnitas hilisõhtul, et tegemist oli terrorirünnakuga, mille sooritaja sai surma.

«Me usume, et tegemist oli terrorirünnakuga. Ründaja on surnud,» ütles prokuratuuri eestkõneleja. Võimude sõnul oli ründaja umbes 30-aastane mees.

«Ma olin oma vennal raudteejaamas vastas. Nägime kahte või kolme kiirabiautot ning umbes kümmet politseiametnikku ja samapalju sõdureid, kel olid kaasas ka koerad. Ilmselt ründas mees sõdureid matšeetega ja kõik juhtus väga kiiresti. Sõdurid arvasid, et mehel on pomm ja tulistasid teda kaks korda,» kirjeldas pealtnägija Freddie Martyn väljaandele Telegraph.

 AFP PHOTO / Belga / STR / Belgium OUT
 AFP PHOTO / Belga / STR / Belgium OUT Foto: STR/AFP
Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles