Ukraina ei lubanud Saakašvilit riiki (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihheil Saakašvili.
Mihheil Saakašvili. Foto: Jaap Arriens/Scanpix

Ukraina võimud blokeerisid täna Poolas rongi, millega Gruusia ekspresident ja Odessa endine kuberner Mihheil Saakašvili kavatses Ukrainasse naasta.

Kiievisse suunduvat rongi hoitakse kinni Poola lõunaosas Przemyslis.

Ukraina politsei avalduses märgiti, et rong ei lahku jaamast seni, kuni selles viibivad inimesed, kellel ei ole õigust naasta Ukrainasse.

Saakašvili keeldus rongist lahkumast ja ütles ajakirjanikele, et kogu rongi pantvangi võtmine on naeruväärne. Ta süüdistas Ukraina presidenti Petro Porošenkot, et see on muutnud Ukraina kogu maailma naerualuseks.

Ukraina ekspeaminister Julia Tõmošenko kohtus täna Saakašviliga Poolas Rzeszowis, kui too sõitis bussiga Korczowa-Krakovetsi piiripunkti. Saakašvili otsustas aga hiljem rongiga reisimise kasuks.

Gruusia eksliidri sõnul ei soovi ta Porošenkot kukutada, vaid lihtsalt kaitsta oma õigusi.

Porošenko võttis Saakašvililt Ukraina kodakondsuse juulis, kui too viibis välismaal. Nüüd soovib Saakašvili naasta, et vaidlustada see otsus kohtus.

Ukraina piirivalveteenistus ütles, et Saakašvilit ei lubata riiki, kuna ta on kodakondsuseta isik ja tal puuduvad vajalikud dokumendid.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles