Donetski separatistid avasid Prantsusmaal esinduse (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donetski esindaja Prantsusmaal Hubert Fayard (vasakul) ja isehakanud rahvavabariigi aukodanik Jacques Clostermann Marseilles` esinduse avamisel.
Donetski esindaja Prantsusmaal Hubert Fayard (vasakul) ja isehakanud rahvavabariigi aukodanik Jacques Clostermann Marseilles` esinduse avamisel. Foto: BERTRAND LANGLOIS/AFP/Scanpix

Ida-Ukraina venemeelse Donetski separatistide esindajad avasid Marseille` linnas kohalike parempoolsete abiga esinduse, vahendab RFE/RL.

Eile ametlikult Lõuna-Prantsusmaal asuvas Marseilles`linnas avatud esindus on viimane näide separatistide püüdest oma võimu Ida-Ukrainas legitimiseerida.

Esinduse avamist aitas korraldada Prantsuse parempoolsete partei Iseseisvate ja Talupoegade Riiklik Keskus.

Partei kohaliku haru ja keskuse juhi Hubert Fayard` sõnul on esinduse eesmärk teavitada prantslasi arengutest Donbassis.

«Prantsusmaa, nagu me teame, ei tunnista ametlikult [Donbassi separatiste], kuid see ei takista meid olemast aktiivsed, teavitada inimesi ja seada sisse humanitaarkontakte,» sõnas Fayard.

Prantsuse välisministeeriumi kõneisik teatas, et valitsusel ei ole mingit kavatsust Marseilles`s avatud keskust tunnistada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles