Video: esimene naine läbis Ühendriikide merejalaväe ohvitserikursuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: GREGORY BOYD/AFP/Scanpix

Ameerika Ühendriikides tegi ajalugu naine, kes läbis esimese õrnema sugupoole esindajana merejalaväe kurikuulsalt raske jalaväeohvitseri kursused.

Oma nime saladuses hoida sooviv leitnandi auastmes naine lõpetas kursuse üleeile Virginias Quanticos. Peagi määrtakse ta 40 võitlejast koosneva üksuse juurde.

Kindral Robert Neller pani aga sotsiaalmeediasse üles foto naisest:

13 nädalat kestev kursus algas juulikuus 131 mereväelase osavõtul, lõpuni jõudis neist 88. Merejalaväe teatel valmistab programm ette tulevasi rühmajuhte nii juhtimisoskustes, sõjalises vastupidavuses kui iseloomuomadustelt.

Tavaliselt loobub poole pealt umbes veerand alustanutest, neist ligi kümme protsenti esimesel nädalal. Pärast mitmeid skandaale on merejalavägi pööranud erilist tähelepanu just naiste värbamisele.

«Naissõdurid on hindamatud majade läbiotsimisel ja suhtlemisel kohalike naistega, saades nõnda ligipääsu kohtadele ja infole, kuhu mehed kohalike tavade tõttu ei pääseks,» kirjutas New York Times`is endine mereväekapten Teresa Fazio. 

Video naismereväelastest treeningharjutustel:

Parandatud kell 16.53.

Naine läbis esimese õrnema sugupoole esindajana merejalaväe ohvitserikursuse, kuid naisohvitsere on Ühendriikide mereväes olnud varemgi.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles