Trumpi endine nõunik tõmmati seksuaalse ahistamise skandaali

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steve Bannon Fox Newsi saates.
Steve Bannon Fox Newsi saates. Foto: Craig Ruttle/AP/Scanpix

USA häbistatud filmiprodutsendi Harvey Weinsteini seksuaalse ahistamise skandaal andis hoobi ka USA presidendi endisele nõunikule Steve Bannonile.

On selgunud, et president Donald Trumpi endine peastrateeg ja praegune parempopulistliku uudisveebi Breitbart News juht Bannon, kes materdas kodulehel demokraate Weinsteini poliitikaannetuste vastuvõtmise eest, lõikas ise rohkem kui kümne aasta eest tulu põhjaläinud ühisettevõttest Weinsteini ja tema venna firmaga.

Bannon töötas esimehena väikses DVD-sid ja koduvideoid levitavas kompaniis, mis alustas 2005. aastal tegevust koostöös Harvey Weinsteini ja tema venna Bobi ettevõttega The Weinstein Co.

Skandaal heidab varju paljudele juhtivatele demokraatidele, sealhulgas ekspresident Barack Obamale ning endisele välisministrile ja presidendikandidaadile Hillary Clintonile.

Mõlemad on teinud Weinsteini tegevust taunivad avaldused.

Ärisidemed Weinsteiniga annavad alust süüdistada Bannonit silmakirjalikkuses. Tema Breitbart on skandaalile palju tähelepanu pühendanud ning loonud koguni eraldi blogi, mis edastab sellega seotud uudiseid ja taunib demokraatide suhteid produtsendiga.

Mitmed juhtivad demokraadid on nüüd lubanud anda Weinsteinilt saadud raha heategevuseks.

Weinsteini süüdistatakse korduvas seksuaalses ahistamises. Oma kogemustest on teiste seas rääkinud ka näitlejad Angelina Jolie ja Katherine Kendall.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles