Türgi sõjalaevad peatasid Itaalia firma puurtorni teel Küprose vetesse (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Lefteris Pitarakis/AP

Vahemerel manöövreid läbi viivad Türgi sõjalaevad blokeerisid Itaalia energiafirma ENI puurtorni teekonna Küprose vetesse, kus see pidanuks alustama uuringuid gaasi ammutamise kohta merepõhjast, ütlesid ametnikud laupäeval.

Küprose välisminister Ioannis Kasoulides ütles rahvusringhäälingule RIK, et puurtorn katkestas teekonna Küprose lõunaosa vetesse ja jäi ootama ENI-lt suunised. Tema sõnul on Küprose võimud firma ja Itaalia valitsusega ühenduses.

Puurtorni Saipem 12000 peatasid reedel Türgi sõjalaevad, mis keelasid sellel teekonda jätkata, sest «sihtkoha lähedal viiakse läbi sõjalisi tegevusi», ütles ENI pressiesindaja AP-le. «Alus täitis targalt korralduse ja jääb oma asukohta edasisi arenguid jälgima.» 

Puurtorn oli teel uurimisjärgus puurkaevu Block 3 juurde Küprose kaguranniku vetes, kus ENI-l on litsents viia süsivesinike leidmiseks läbi merepõhjauuringuid.

Küpros teatas neljapäeval, et ENI ja selle partner, Prantsuse energiafirma Total on avastanud potentsiaalselt suure gaasimaardla saarest lõunas.

Türgi on vastu puurimisele Küprose vetes, väites, et see rikub Küprose türklaste õigusi saare maavaradele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles