Euroopa Liidu riikidest saadeti Leedusse tagasi 17 põgenikku (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid Kreekas.
Migrandid Kreekas. Foto: TOBIAS SCHWARZ/AFP/Scanpix

Leedusse saadeti teistest Euroopa Liidu riikidest tagasi 17 põgenikku, kes olid sinna põgenike jaotuskava alusel määratud.

Leedu migratsiooniameti direktor Evelina Gudzinskaitė sõnul olid tagasi Leetu saadetud põgenikud peamiselt pärit Süüriast. Nad olid otsustanud aga Leedust Saksamaale minna. Neist üheksa saadeti tagasi ebaseaduslikult Saksamaal viibimise tõttu.

«Neil pole õigust Saksamaal olla ja neile on antud varjupaik Leedus. Kuna neil on õigus Leedus elada, siis saadeti nad tagasi,» ütles Gudzinskaitė.

Reeglite kohaselt on põgenikel lubatud poole aasta jooksul teises Schengeni liikmesriikides viibida maksimaalselt 90 päeva. Pärast Leedusse naasmist paigutatakse nad üheks kuuks Rukla pagulaskeskusesse. Hiljem saadetakse nad elama erinevatesse Leedu piirkondadesse.

Aastatel 2015-2017 saabus Leedusse Euroopa Liidu jaotuskava alusel 468 inimest. Suurem osa neist Kreekast, aga mõned ka Türgist ja Itaaliast. Praeguseks on Leedust lahkuda otsustanud 343 pagulast.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles