Vene duuma ratifitseeris separatistidega sõpruslepingud

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abhaasia riigipea Sergei Bagapš, Venemaa president Dmitri Medvedev ja Lõuna-Osseetia liider Eduard Kokoitõ Moskvas sõpruslepingu sõlmimisel.
Abhaasia riigipea Sergei Bagapš, Venemaa president Dmitri Medvedev ja Lõuna-Osseetia liider Eduard Kokoitõ Moskvas sõpruslepingu sõlmimisel. Foto: Astakhov Dmitry/ITAR-TASS

Venemaa parlamendi alamkoda ratifitseeris täna Lõuna-Osseetia ja Abhaasia liidritega sõlmitud lepingud, mis võimaldab Venemaal paigutada mõlemasse piirkonda tuhandeid sõjaväelasi.


Riigiduuma saadikud kiitsid ühehäälselt heaks 17. septembril Moskvas allkirjastatud sõpruse, koostöö ja vastastikuse abi lepingud, mida on nimetatud ka baaside lepinguteks, sest selle kohaselt peavad riigid võimaldama üksteisele igakülgset abi, vahendas Reuters.

Ratifitseeritud dokumendid annavad Vene väeüksustele seadusliku aluse viibida Lõuna-Osseetias ja Abhaasias. Samuti võivad Abhaasia ja Lõuna-Osseetia kodanikud võtta Vene kodakondsuse ja vastupidi, teatas Interfax.

Venemaa on kinnitanud, et paigutab mõlemasse mässulisse vabariiki kokku 7600 sõjaväelast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles