Austraalia sõjaväeakadeemiat seostatakse sadade seksuaalkuritegudega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia sõdur. Pilt on illustratiivne.
Austraalia sõdur. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Austraalias on üle tuhande inimese esitanud süüdistuse Austraalia kaitseväe liikmete vastu seoses seksuaalse kuritarvitamisega.

Austraalia kaitseväeakadeemias Canberras korraldati uus ülevaatus, kuna üks teismeline naiskadett väitis, et tema seksuaalvahekorda ühe teise kadetiga filmiti ja näidati temale teadmata teistele kadettidele, vahendab AFP.

DLA Piper advokaadibüroo viis ülevaatuse läbi kaitseminister Stephen Smithi palvel ning kinnitas, et alates teismelise kadeti tunnistusest, on süüdistuse esitanud veel üle tuhande inimese, nii ametlikult kui ka meedia vahendusel ja kaitseministrile saadetud kirjades.

«Süüdistused varieeruvad üsna väikestest juhtumitest kuni väga tõsisteni,» seisis DLA Piperi teadaandes. «Mõned süüdistused on esitatud ohvrite, ohvrite vanemate või nende partnerite poolt, mõned on esitatud pealtnägijate ning mõned inimeste poolt, kellel pole otsest infot intsidendi kohta. Peame jätkama hoolikalt, kuna seotud probleemid on tõsised ja tundlikud.»

Meedias on teadaolevatest juhtumitest kajastatud ühe massivägistamise mahavaikimisest akadeemias ja kadettide brutaalsest läbipeksmisest ja kiusamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles