Plahvatus Dagestanis nõudis kokku neli elu

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dagestani liidri Magomedsalam Magomedov pressiülem Garun Kurbanov lasti pealinnas Mahhatškalas maha 28. juulil.
Dagestani liidri Magomedsalam Magomedov pressiülem Garun Kurbanov lasti pealinnas Mahhatškalas maha 28. juulil. Foto: SCANPIX

Dagestani Untsukuli rajooni ülem Magomedgadži Tagirov, kelle auto lendas õhku eile, suri saadud vigastuste tõttu täna haiglas.

Lisaks surid haiglas Tagirovi ihukaitsja ja autojuht, kes samuti olid saanud plahvatuses viga, vahendas Interfax.

Tagirovi poeg sai surma eile kohapeal.

Uurimiskomitee allikas täpsustas uudisteagentuurile, et autojuht ja ihukaitsja surid öösel kella 1 paiku, rajooni ülem suri hommiku eel.

Toyota maastur, milles viibis neli inimest, lendas õhku eile hommikul Buinaksi linnas.

Siseministeeriumi esindaja rääkis uudisteagentuurile Dagestan, et auto põhja alla kinnitatud lõhkekeha trotüülekvivalent oli 400-500 grammi. Lisaks sisaldas see polte ja metallist kuulikesi.

Põhja-Kaukaasias asuva Dagestani liider Magomedsalam Magomedov lubas hukkunute sugulastele «peatada need, kes terroriseerivad vabariiki». Magomedov nentis, et arvestades hiljuti alanud ramadani, on tegemist äärmiselt küünilise terroriaktiga.

Jõustruktuurid oletavad, et rünnaku taga on meedias Dagestani emiiriks kutsutava Ibragim Gadžidadajevi ümber koondunud võitlejad.

Dagestan on äärmiselt rahutu piirkond. Alles 28 juulil lasid tundmatud kurjategijad pealinnas Mahhatškalas maha Magomedovi pressišefi Garun Kurbanovi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles