India: Mumbai rünnakus osalesid Pakistanist pärit terroristid

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lillebukett Taj Mahali hotelli lähistel.
Lillebukett Taj Mahali hotelli lähistel. Foto: AP / Scanpix

India ametivõimude kinnitusel olid kõik Mumbai rünnakutes osalenud terroristid Pakistani päritolu.


Siseministri asetäitja Shakeel Ahmadi

BBC

-le antud intervjuu oli India ametnike esimene konkreetne väljaütlemine, mis puudutas rünnakutes osalenud meeste rahvust.

Aseministri sõnul oli üks relvastatud meestest pakistanlane ja temalt said India võimud teada ülejäänud terroristide nimed.

Mumbais toimunud rünnakutes hukkus eelmisel nädalal vähemalt 172 inimest.

Pakistan on lükanud tagasi süüdistused rünnakute korraldamises.

India ja Pakistan, mis mõlemad omavad tuumarelva, on pidanud omavahel kolm sõda ja jõudsid hiljutise rünnaku tulemusel neljanda lävele. Piirkonnas süvenevad kartused, et eelmisel nädalal toimunud verevalamine süvendab riikidevahelisi pingeid.

«Me pole väitnud, et rünnakuid rahastas Pakistani valitsus,» rääkis Ahmad BBC-le ja lisas, et siiski kasutati Pakistani territooriumi India-vastaseks tegevuseks.

«Terroristid, kes tapeti Mumbai rünnakutes eelmise nädalal, olid pärit Pakistanist,» nentis ta. Varem oli India teatanud, et suurendab julgeolekut riigis ja riigipiiril «sõja tasemele».

USA president George W. Bush saadab Indiasse riigisekretäri Condoleezza Rice'i, et väljendada solidaarsust ja teha koostööd võitluses terrorismiga.

Rice lendab New Delhisse kolmapäeval Brüsselist, kus ta osaleb NATO nõupidamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles