Strauss-Kahn pääseb ilmselt kõigist süüdistustest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Strauss-Kahni vägistamiskatses süüdistav Nafissatou Diallo ja tema advokaat Kenneth Thompson eile New Yorgis pärast prokuröridega kohtumist.
Strauss-Kahni vägistamiskatses süüdistav Nafissatou Diallo ja tema advokaat Kenneth Thompson eile New Yorgis pärast prokuröridega kohtumist. Foto: SCANPIX

USA prokurörid esitasid eile kohtule ametliku palve võtta tagasi kõik süüdistused seksuaalses kallaletungis ja vägistamiskatses endise IMFi juhi Dominique Strauss-Kahni vastu.

Kõigi eelduste kohaselt kiidab kohtunik Michael Obus prokuröride avalduse täna heaks, mis teeb lõpu kolm kuud kestnud kriminaaljuhtumile, mis valmistas Prantsuse poliitikule suurt piinlikkust ja halvas tema karjääri, kirjutas AFP.

Prokuröride sammu peeti tõenäoliseks juba mitu nädalat, pärast seda kui seati kahtluse alla väidetava ohvri, Manhattani Sofiteli hotelli koristaja Nafissatou Diallo usaldusväärsus.

Uurimine tuvastas, et Strauss-Kahn ja Diallo tõepoolest seksisid, kuid tõestada, et see toimus sunniviisiliselt, saanuks teha vaid koristaja tunnistusele tuginedes. Diallo kahtlane minevik, kus leidub mitmeid näiteid võimudele valetamisest, aga muutis võimatuks, et vandekohus tema väiteid usub, selgub 25-leheküljelisest dokumendist.

Avalduses öeldakse, et kaasus kukkus kokku just Diallo korduvate valede tõttu.

32-aastase Guinea päritolu naise advokaat Kenneth Thompson on prokuröride otsuse pärast vihane. Tema sõnul takistab otsus vägistamise ohvriks sattunud naisel õiglust jalule seadmast.

Strauss-Kahni kaitsjad aga tänasid prokuröre. «Oleme algusest saati kinnitanud, et meie klient on süüta,» ütlesid advokaadid William Taylor ja Benjamin Brafman.

Strauss-Kahn süüpingist niipea veel ei pääse. Esiteks on Diallo tema vastu algatanud ka tsiviilhagi, millega nõuab teadmata suuruses kahjutasu talle osaks saanud «sadistliku» seksirünnaku eest.

Teiseks plaanib Diallo advokaat Prantsusmaal täna algatada teise hagi, mis süüdistab Pariisi-lähedase Sarcelles'i linna asemeeri surve avaldamises naisele, kellel väidetavalt oli suhe Strauss-Kahniga, mitte tema vastu tunnistusi anda.

Lisaks võib Strauss-Kahni kodumaal oodata uus süüdistus seksuaalses kallaletungis. 32-aastane kirjanik Tristane Banon süüdistab 62-aastast sotsialisti vägistamiskatses Pariisis 2003. aastal.

Strauss-Kahn on omakorda teatanud plaanist Banon laimu eest kohtu alla anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles