Kasahstanis kärgatas kaks võimast plahvatust

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nursultan Nazarbajev juhib Kasahstani 1991. aastast alates.
Nursultan Nazarbajev juhib Kasahstani 1991. aastast alates. Foto: SCANPIX

Kasahstani lääneosas asuvas naftalinnas Atõraus kärgatas täna kaks võimast plahvatust, prokuratuur algatas uurimiseks kriminaalasja.

Esimene plahvatus leidis aset kell 8.45 kohaliku aja järgi Kulmanovi tänaval oblasti administratiivhoone ja Kasahtelekomi lähistel, vahendas RBK daily.

Lõhkekeha asus prügikastis. Ükski inimene kannatada ei saanud.

Umbes kell 9.50 õhkis end tühermaal Sarõarki mikrorajoonis üks mees. Lähedal asunud viiekorruselisel elumaja purunesid aknaklaasid. Majast evakueeriti sadakond inimest.

Enesetapupaigast 100 meetrit eemal asuvad prokuratuuri, miilitsa ja julgeolekukomitee hooned.
Kasahstanis pole see tänavu esimene plahvatus. Mais leidis pealinnas Astanas aset plahvatus julgeolekukomitee uurimisisolaatori juures. Õhku lendas auto, milles viibis kaks inimest.

Sotsiaalmeedias ringelnud oletuste järgi oli masin täidetud lõhkeainetega.

Eelmisel nädalal ähvardas tundmatu islamirühmitus vägivallaga, kui riik ei tühista seadust, mis keelab ära palvetuspaigad riigiametite hoonetes.

Kasahstani 20 aastat juhtinud Nursultan Nazarbajev allkirjastas oktoobris seaduse, mis keelab ära palvetamiseks ette nähtud paigad ja sunnib misjonäridel end igal aastal ametivõimudele näitamas käia.

Vaatlejad on hoiatanud, et vägivallatsemise suurenemine võib olla märgiks julgeolekujõududes toimuvast võimuvõitlusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles