USA välisministri Hillary Clintoni ema suri

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillary Rodham Clinton koos oma ema Dorothy Rodhamiga
Hillary Rodham Clinton koos oma ema Dorothy Rodhamiga Foto: SCANPIX

USAs suri eile välisminister Hillary Clintoni ema.

Clinton lükkas ema surma tõttu tööplaanid ja välisriikidesse sõitmise edasi, edastab The Telegraph.

92-aastane Dorothy Emma Howell Rodham, kes oli sündinud 4. juunil 1919. aastal Chicagos, suri oma kodus pereliikmetest ümbritsetuna.

«Ta elulugu on tõeline ameerika unistus, mis täitus. Ta sai jagu lapse- ja nooruspõlve rasketest aegadest. Ta oli soe, helde ja tugev naine. Samas ka intellektuaal, kes armastas nalja teha. Suurepärane sõber paljudele. Kuid eelkõige armastav abikaasa, ema ja vanaema,» seisis perekonna teates.

Hillary Clinton oli valmistumas sõitma konverentsidele Londonisse ja Istanbuli, kui ta ema surmateate sai.

USA välisministeerium teatas, et välisminister jätab välisvisiidid ema surma tõttu ära.

Perekond plaanib Dorothy Rodhami auks pidada privaatse mälestustseremoonia. Matustele paluti lilli mitte tuua, vaid annetada raha George Washingtoni haiglale ja Heiferi projektile, mis tegeleb maailma näljahäda leevendamisega ning hüljatud lastega tegelevatele organisatsioonidele.

Lisaks tütar Hillaryle oli naisel ka kaks poega - Hugh Edwin Rodham, kes on ärimees ja demokraadist poliitik ning Anthony Dean Rodham, kes on olnud eradetektiiv, ärimees ning nüüd poliitikanõunik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles