Venemaa alustas sadade Tadžiki tööliste väljasaatmist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tadžiki migranttööline eelmisel nädalal Moskva köögiviljaturul.
Tadžiki migranttööline eelmisel nädalal Moskva köögiviljaturul. Foto: SCANPIX

Venemaa alustas täna sadade Tadžikistani migranttööliste väljasaatmist riigist seoses Dušanbe otsusega mõista vangi Vene piloot.

Venemaa pidas eelmisel nädalal kinni ligi 300 seadust rikkunud Tadžiki töölist. Tegemist oli ilmse kättemaksuga Tadžikistani võimude kohtuotsusele mõista vangi Vene piloot Vladimir Sadovnitši. Temaga koos saadeti kaheksaks ja pooleks aastaks trellide taha ka Eesti kodanikust piloot Aleksei Rudenko, vahendas AFP.

Tadžiki migratsiooniameti esindaja kinnitas, et täna toodi Venemaalt kodumaale esimesed 11 migranttöölist. Kohaliku meedia sõnul kurtsid nad, et on etturid kahe riigi diplomaatilises lahingus.

Venemaa on eitanud, et migrante karistatakse poliitilistel põhjustel, kuid üks välisministeeriumi allikas ütles ajalehele Kommersant, et väljasaatmised on osa Moskva asümmeetrilistest vastusammudest.

Rudenko ja Sadovnitši mõisteti süüdi kolmes kuriteos – rahvusvaheliste lennureeglite rikkumises, Tadžikistani riigipiiri ebaseaduslikus ületamises ja salakaubaveos.

Tadžiki võimud saatsid siiski täna arvatava signaali, et soovivad tüli lahendada. Hatloni rajooni prokuratuur riigi lõunaosas, kus otsus vastu võeti, tegi avalduse, milles ütles, et pilootide karistust tuleks leevendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles