Kohus keeldus Tõmošenkot vabastamast

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõmošenko toetajad eile kohtuhoone ees.
Tõmošenko toetajad eile kohtuhoone ees. Foto: SCANPIX

Kiievi kohus hakkas eile arutama seitsmeks aastaks võimu kuritarvitamise pärast vangi mõistetud Julia Tõmošenko (51) apellatsiooni, kuid Ukraina ekspeaminister kehva tervise tõttu istungil ei osalenud.

«Süüdimõistetut kohtusse ei toodud. Julia Volõdimirovna teatel ei saa ta tervislikel põhjustel protsessil osaleda,» ütles kohtunik Olena Sitailo kohtuistungi alguses uudistevõrgu AFP vahendusel.

Tõmošenko kaitsjate sõnul ei saa ekspeaminister seljahädade tõttu ise liikuda ning nende sõnul on Tõmošenkot tabanud ka südameprobleemid. Kaitsjate sõnul on Tõmošenko seisund eluohtlik ja ta tuleks koheselt toimetada haiglasse.

Ekspeaministri advokaadid nõudsid ka kohtuniku väljavahetamist, leides, et Sitailo pole oma otsustes objektiivne. Samuti soovivad ekspeaministri advokaadid kohtuprotsessi peatamist ja Tõmošenko vabastamist.

Kohus aga ei leidnud alust Tõmošenko vabastamiseks ning määras järgmise istungi toimumisajaks 13. detsembri.

Kohtuhoone ette kogunenud Tõmošenko toetajatel tekkis aga konflikt märulipolitseinikega, kes keelasid Tõmošenko parteikaaslastel kohtusse sisenemise. Meediat kohtusaali ei lubatud, kuid protsessi käigust tehti ülekanne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles