Baturina: andsin ametnikele altkäemaksu nagu kõik teisedki

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Baturina
Jelena Baturina Foto: SCANPIX

Moskva endise linnapea Juri Lužkovi abikaasa Jelena Baturina tunnistas üles, et firma Inteko juhina töötades andis ta ametnikele altkäemaksu.

Baturina rääkis REN TV-le antud intervjuus, et tema arvates pole «veider» mitte niivõrd altkäemaksu pakkumine, vaid hoopis see, et ametnikud raha vastu võtavad, vahendas RIA Novosti.

Venemaa rikkaim naine jutustas, et linnapea abikaasaks olemine ei mõjutanud raha pakkumise vajadust. «Võeti nagu kõigilt teisteltki,». Selgitas ta. «Põhimõte oli väga lihtne: paljugi mis, et ta on meeri naine, miks mina pean seetõttu rahast ilma jääma?»

Meelehead vastuvõtnud ametnike nimesid Baturina ei avaldanud. Ka ei paljastanud ta maksud summade suurust.

Baturina pani koos oma venna Viktoriga Intekole aluse 1991. aastal. Ettevõttest sai aastate jooksul Vene kinnisvaraturu üks liidritest. Eelmise aasta septembris müüs Baturina 100 protsenti Inteko aktsiatest maha Binbanki presidendile Mihhail Šišhanovile ja ühele Sberbanki tütarfirmale.

Ka puudutas Baturina Moskva Panga ümber toimuvat kohtuprotsessi ja kinnitas, et on valimis naasma Venemale ja minema tunnistajana ülekuulamisele. Seni pole talle kõigile seadustele vastavalt vormistatud ametlikku kutset saatnud.

Baturina elab praegu Suurbritannias, kuna tema ja Lužkovi kaks tütart käivad seal koolis.

Lužkov oli Moskva linnapea kuni 2010. aasta 28. septembrini, mil president Dmitri Medvedev ta usalduse kaotuse tõttu vallandas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles