Fukushima tuumajaamas avastati radioaktiivse vee leke

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO ekspertgrupp külastamas Fukushima tuumajaama
ÜRO ekspertgrupp külastamas Fukushima tuumajaama Foto: SCANPIX

Jaapani Fukushima tuumajaama reaktorist on lekkinud välja umbes 8,5 tonni radioaktiivset vett, kuid see ei ole reaktorihoonest välja voolanud, vahendas uudisteagentuur Kyodo tuumajaama operaatorfirmale viidates.

TEPCO sõnul toimus leke neljandas reaktoris seetõttu, et üks reaktoriga ühendatud toru kukkus küljest, vahendas Kyodo. Leke avastati eile õhtul ja parandati kiiresti ära.

Pealinnast Tokyost 240 kilomeetrit kirdes merekaldal asuv tuumajaam sai 11. märtsi maavärina ja selle tekitatud hiidlaine tagajärjel tõsiselt viga. Looduskatastroof lõi rivist välja tuumajaama jahutussüsteemi ning põhjustas reaktorisüdamike ülessulamist ja kiirguslekkeid.

Tegemist on rängima tuumaõnnetusega pärast 1986. aasta Tšernobõli katastroofi.

Suurelt territooriumilt jaama ümber evakueeriti kümneid tuhandeid inimesi ja piirkond on endiselt reostatud. Puhastustööd edenevad aeglaselt ja hoiatuste kohaselt on mõned linnad kolmkümmend aastat elamiskõlbmatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles