Grybauskaite lükkas tagasi Kubiliuse ettepaneku siseminister vallandada

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dalia Grybauskaitė.
Dalia Grybauskaitė. Foto: SCANPIX

Leedu president Dalia Grybauskaite lükkas täna tagasi peaminister Andrius Kubiliuse ettepaneku vallandada ametist siseminister Raimundas Palaitis.


President tegi oma otsuse ajakirjanikele teatavaks isiklikult, öeldes, et valitsus peab ise otsustama, kas soovib tööd jätkata. «Mina ei osalekoalitsioonipartnerite valimiseelsetes dispuutides,» tsiteeris Grybauskaitet BNS.

Riigipea märkis, et tema hinnangul peaks praegune valitsusliit jätkama kuni praeguse seimi mandaadi lõpuni. «Minu hinnangul on koalitsioon ja valitsus suutlikud töötama selle ametiaja lõpuni ja peaksid seda ka tegema,» sõnas ta. «Vaid seitse kuud on järel. Vastamine küsimusele, kas nad soovivad koos töötada, on nende endi teha. Kui nad on selleks suutmatud, peaksid nad lahendama selle dispuudi poliitiliste vahenditega parlamendis.»

Samas kinnitas Grybauskaite, et seisab valitsusliidu erakondade selja taga kõigis strateegilistes küsimustes.

Kubilius esitas ettepaneku siseminister vallandada möödunud teisipäeval. Seda sammu põhjendas ta sellega, et siseminister oli teinud vea, vallandades kaks finantskuritegude uurimisbüroo tippametnikku.

Palaitis lasi kaks finantskuritegude uurimisbüroo töötajat – Vitalijus Gailiuse ja Vytautas Girzadase – riikliku julgeolekuteenistuse soovitusel lahti 15. veebruaril. Julgeolekuteenistus uurib võimalikku infoleket vahetult enne Snorase riigistamist.

Leedu poliitilises süsteemis määrab ministreid ametisse ja laseb neid lahti president, vastavalt peaministri ettepanekutele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles