Obama soovitab Põhja-Koreal raketi lennutamisest loobuda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama Lõuna- ja Põhja-Korea piiril Bonifase sõjaväebaasis.
USA president Barack Obama Lõuna- ja Põhja-Korea piiril Bonifase sõjaväebaasis. Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama hoiatas satelliiti orbiidile viima valmistuvat Põhja-Koread pühapäeval, et «halb käitumine» ei too riigile mingit kasu, vaid üksnes süvendab isolatsiooni.

«Põhja-Korea ei saavuta ähvarduste ja provokatsioonidega midagi,» ütles Obama Soulis koos Lõuna-Korea presidendi Lee Myung-bakiga ajakirjanikele esinedes ning lubas Pyongyangi «halva käitumise» ja provokatsioonid nurjata.

Lee lisas omalt poolt, et Lõuna-Korea ja USA näevad aprilliks kavandatud kaugmaaraketi väljatulistamises provokatiivset aktsiooni, mis ohustab rahu maailmas ja on vastuolus ÜRO resolutsioonidega.

Põhja-Korea on teatanud, et viib 12.-16. aprilli vahelisel ajal riigi rajaja Kim Il-sungi 100. aastapäeva puhul kaugmaaraketiga satelliidi orbiidile. USA ja piirkonna riigid näevad selles raketikatsetust, mis on ÜRO resolutsioonidega keelatud.

USA on hoiatanud, et raketikatsetuse korral ähvardab Põhja-Koread oht toiduabita jääda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles