Küsitlus: Janukovõtšil on toetajaid napilt rohkem kui Tõmošenkol

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Tõmošenko poolehoidjad Kiievis 28. märtsil.
Julia Tõmošenko poolehoidjad Kiievis 28. märtsil. Foto: SCANPIX

Ukraina riigipea Viktor Janukovõtši poolt oleks hüpoteetilistel presidendivalimistel praegu valmis hääletama 21,7 protsenti küsitletuist, aga 19,8 protsenti toetaks vangi pandud ekspeaministrit Julia Tõmošenkot, selgus uuringufirma Reiting täna avaldatud küsitluse tulemustest.

Kui presidendivalimised oleksid toimunud selle aasta märtsis, oleks 45 protsenti küsitletuist kindlasti ja veel 32 protsenti tõenäoliselt hääletama läinud.

Valimistel osaleda kavatsejatest oleks 21,7 protsenti andnud oma hääle Janukovõtšile ja 19,8 protsenti Tõmošenkole.

Populaarsemate presidendikandidaatide esikolmikusse oleks veel pääsenud Muutuste Rinde partei juht Arseni Jatsenjuk, kelle poolt on valmis hääletama 10,8 protsenti küsitletuist.

Poksija Vitali Klitško poolt on valmis hääletama 7,9 protsenti küsitletuist, Ukraina Kommunistliku Partei juht Petro Sõmonenko koguks 6,2 protsenti häältest.

Tõmošenko reiting ei ole veebruariga võrreldes peaaegu muutunud (veebruaris 19,4, märtsis 19,8 protsenti), ent Janukovõtši reiting on tõusnud (19,7lt 21,7 protsendini).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles