Prantsusmaal vahistatud islamistid plaanisid juudist kohtuniku röövi

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse politsei eriüksuslased arreteerisid möödunud reedel teiste seas ka islamistliku rühmituse Forsane Alizza liidri Mohamed Achamlane'i.
Prantsuse politsei eriüksuslased arreteerisid möödunud reedel teiste seas ka islamistliku rühmituse Forsane Alizza liidri Mohamed Achamlane'i. Foto: SCANPIX

Arvatavad islamistid, kes möödunud reedel Prantsusmaal arreteeriti, kavandasid juudi kohtuniku röövimist, ütlesid uurimisega kursis olevad allikad kohalikule meediale.

19 arreteeritust 16 on siiani vahi all ning neist 13-le esitatakse ametlik süüdistus, vahendasid BBC ja AFP.

Röövida plaaniti Lyoni linnas töötavat kohtunikku Albert Lévy'd. Lévy ja tema pere on nüüd politsei kaitse all.

Islamistide võrgustikega seotud 19 kahtlusalust – 16 meest ja kolm naist – vahistati eelmise reede varahommikul seoses väidetava terrorirünnakukava uurimisega. Kahtlusalused vahistati mitmes linnas, kaasa arvatud Toulouse'is, kus Al-Qaedaga seotud Mohamed Merah lasi märtsis maha seitse inimest. Osa kinnipeetutest kuulub väiksesse äärmusrühmitusse Forsane Alizza (Uhkuse Rüütlid), mille tegevuse Prantsuse võimud veebruari lõpus keelasid.

Prantsuse siseluureteenistuse (DCRI) juhi Bernard Squarcini sõnul olid arreteeritud Prantsuse kodanikud, kes olid seotud kollektiivse sõjalise väljaõppe ja vägivaldse usulise ajupesuga.

Eile saadeti riikliku julgeoleku ohustamise pärast Prantsusmaalt välja kaks välismaal sündinud islamiradikaali. Üks neist on Mali imaam, kes väidetavalt jutlustas antisemitismi ja kutsus naisi üles kandma nägu täielikult katvat pearätti. See on aga Prantsusmaal keelatud.

Võimude sõnul on plaanis välja saata ka teisi islamiäärmuslasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles