Venemaa kulutab huvide kindlustamisele Arktikas triljon rubla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa aatomijäämurdja Rossija Põhja-Jäämerel.
Venemaa aatomijäämurdja Rossija Põhja-Jäämerel. Foto: SCANPIX

Venemaa kavatseb lähiaastatel ellu viia mastaapsed plaanid Arktika arendamisel, mille maksumuseks on ligi 1,3 triljonit rubla (33,6 miljardit eurot), ütles regionaalarengu minister Viktor Bassargin täna.

«Projektiarvutuste kohaselt läheb strateegiliste prioriteetide elluviimiseks Arktikas aastani 2020 tarvis ligi 1,3 triljonit rubla,» ütles Bassargin ajalehes Rossiiskaja Gazeta ilmunud usutluses.

Tema sõnul määratakse täpne summa pärast vastava riikliku programmi kinnitamist.
Ministri sõnul võib Venemaa huvid Arktikas tinglikult jagada kahte rühma.

«Üks osa projekte puudutab uute transpordikoridoride loomist ning süsivesinike uute leiukohtade kasutuselevõttu. Teine, mitte vähem tähtis, on sotsiaalse infrastruktuuri arendamine, sotsiaalteenuste kättesaadavuse kindlustamine ja inimeste elukvaliteedi tõstmine, põlisrahvaste kultuuripärandi säilitamine,» märkis ta.

Kõiki neid ülesandeid arvestati Arktika arendamise strateegia väljatöötamisel, mis on Bassargini sõnul praegu kinnitamise staadiumis.

Minister täpsustas, et ligi 530 miljardit rubla on programmi elluviimisele kavas eraldada föderaalsest eelarvest, 724 miljardit regioonide eelarvetest ning veel 80 miljardit on ettevõtjate osa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles