Leedu president võib kohtuda Julia Tõmošenkoga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Tõmošenko väitel peksid teda vangivalvurid, kes teda sunniviisiliselt vanglast haiglasse viia üritasid.
Julia Tõmošenko väitel peksid teda vangivalvurid, kes teda sunniviisiliselt vanglast haiglasse viia üritasid. Foto: SCANPIX

Leedu president Dalia Grybauskaitė teatas täna osalusest Ukraina riigipea Viktor Janukovõtši võõrustataval Jalta tippkohtumisel, lisades, et Janukovõtš lubas talle kohtumist vangistuses viibiva ekspeaministri Julia Tõmošenkoga.

Grybauskaitė ütles täna, et arutas Ukraina presidendiga Tõmošenko olukorda eelmisel nädalal toimunud telefonivestluse käigus.

«Me kooskõlastasime presidendiga, et mul tuleb võimalus kohtuda temaga Harkivis,» ütles Grybauskaitė Vilniuses ajakirjanikele.

Riigipea teatas samuti, et tema käsutuses oleva teabe kohaselt viiakse Ukraina opositsiooniliider juba homme üle haiglasse.

«Muu hulgas ka tänu Saksamaa jõupingutustele tundub, et juba homme võidakse ta (Tõmošenko) üle viia Harkivi haiglasse. Seega saab ta adekvaatse ja vajaliku meditsiinilise hoolduse ja ravi,» sõnas Grybauskaitė.

Jalta tippkohtumisel ei osale Austria, Horvaatia, Tšehhi, Eesti, Läti, Saksamaa, Itaalia, Sloveenia ja Bulgaaria esindajad. Poola ja Slovakkia president kavatsevad summitit väisata.

Kohtumiselt puudujad viitavad, et kompromissid inimõiguste vallas on lubamatud ning et boikott võimude suhtes on parim vahend näidata nördimust Kiievi käitumise pärast.

Boikoti kriitikud räägivad, et Ukraina isoleerimine võib üksnes tugevdada Venemaa mõju, aga keeruline dialoog Ukraina lähendamisel Euroopa Liidule on kasulikum kui monoloog, eriti arvestades seda, et EL ei ilmuta kuigi palju algatust koostöö elavdamiseks idapartnerluse riikidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles