Dombrovskis eitas kuuldusi peaministrikohalt lahkumisest

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti peaminister Valdis Dombrovskis
Läti peaminister Valdis Dombrovskis Foto: Margus Ansu

Läti peaminister Valdis Dombrovskis lükkas ümber meedias ilmunud väite, nagu võiks ta senise töö asemel asuda tööle Euroopa Liidu juures.

Usutluses Läti riigitelevisioonile ütles Dombrovskis, et ta ei kaalu praegu ühtegi tööpakkumist ning ei välistanud enda jätkamist valitsusjuhi ametis ka pärast järgmisi parlamendivalimisi, vahendas uudisteagentuur BNS.

«Ma olen selgelt väljendanud valmisolekut töötada kogu parlamendi ametiaja ega välista võimalust, et jätkan oma tööd, kui valijad mind toetavad,» ütles 2009. aasta märtsist peaministrina töötanud Dombrovskis.

Läti meedia on spekuleerinud, et Dombrovskis võib peaministriametist loobuda, kui Läti täidab Maastrichti kriteeriumid, mis on vajalikud euro kasutusele võtmiseks. On arvatud, et Dombrovskis võib asuda seejärel tööle ELi juures.

Dombrovskise sõnul on valitsus seadnud eesmärgiks võtta Euroopa ühisraha kasutusele 2014. aastal. Samal aastal toimuvad Lätis ka parlamendivalimised.

Euro kasutusele võtmiseks tuleb Lätil jõuda inflatsiooniga nõutud piiridesse, tegeleda riigivõla, eelarvepuudujäägiga ning pikaajaliste laenude intressimääradega. Euroopa Keskpank ja Euroopa Komisjon peaksid Läti valimisolekule euroalaga liitumiseks andma hinnangu järgmise aasta esimeses pooles.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles