Nutt: Aserbaidžaan kuulub mittedemokraatlike riikide pehmemasse ossa

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Nutt.
Mart Nutt. Foto: Peeter Langovits

Riigikogu liikme Mart Nuti sõnul räägitakse Aserbaidžaani inimõigustest kõige enam seoses meelsusvangidega, keda aga demokraatlikus riigis olla ei tohiks.

Mart Nutt rääkis ETV saates «Ringvaade», et Aserbaidžaanist ja sealsetest inimõiguste rikkumistest ei tea Eesti inimesed väga palju, vahendas ERR Uudised.

Tema sõnul on Aserbaidžaani kõige rohkem räägitud probleem seotud meelsusvangidega, keda aga demokraatlikus riigis olla ei tohiks.

Inimõiguste seisukohalt paigutaks Mart Nutt Aserbaidžaani 10 palli skaalal, kus 10 on kõige kehvem olukord ja 1 kõige parem, suhteliselt keskele.

«Kui 10 on Põhja-Korea ja 1 on Põhjamaad, siis Aserbaidžaan oleks suhteliselt keskel, umbes kolmandik maailmast on demokraatlikud riigid ja kaks kolmandikku mittedemokraatlikud, siis Aserbaidžaan kuulub mittedemokraatlike riikide suhteliselt pehme variandi hulka, arvan, et talle võib panna 5 palli, aga eks sellele võib ka vastu vaielda,» arutles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles