Hiina taunib Clintoni kriitikat Süüriasse suhtumise kohta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillary Clinton eile Pariisis Süüria sõprade kohtumisel.
Hillary Clinton eile Pariisis Süüria sõprade kohtumisel. Foto: SCANPIX

Hiina tõrjus täna USA välisministri Hillary Clintoni väiteid, et ta takistab president Bashar al-Assadi valitsust toetades katseid Süüria konflikt lõpetada.

Hiina välisministeeriumi pressiesindaja Liu Weimin ütles avalduses, et Clintoni märkus on täiesti vastuvõetamatu ning et Hiina on andud Süürias rahu saavutamisse suure panuse.

Pressiesindaja lisas, et Hiina «õiglasel ja konstruktiivsel» suhtumisel Süüriasse on laialdane rahvusvaheline toetus.

Clinton kutsus eile Süüria sõprade kohtumisel ÜROd võtma vastu resolutsiooni, mis näeks ette Süüria võimuvahetuse, ning kritiseeris Venemaad ja Hiinat konflikti lõpetamiseks tehtud pingutuste takistamise eest.

USA välisminister ütles jõulises sõnavõtus, et Hiina ja Venemaa ei usu, et nad peavad president Bashar al-Assadi režiimi kaitsmise eest mingit lõivu maksma.

«See muutub vaid siis, kui iga viimane kui siin esindatud riik otseselt ja tungivalt selgeks teeb, et Venemaa ja Hiina peavad selle eest maksma. Nad takistavad progressi, blokeerivad seda. See ei ole enam talutav,» ütles Clinton.

Moskva ja Peking kongressil ei osalenud. Nad on kaks korda blokeerinud ÜROs katse Süüria valitsus hukka mõista.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles