Filipiinide armee peab lahinguid Abu Sayyafi mässulistega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filipiinide sõdurid.
Filipiinide sõdurid. Foto: SCANPIX

Filipiinide sõdurid pidasid eile lahinguid Al-Qaedaga seotud moslemimässulistega, armee teatel sai kogu päeva kestnud vastasseisus surma 12 sõjaväelast ja neli islamisti.

Vägivald puhkes Basilani saarel Sumisipi linnas eile hommikul, kui armee ründas Abu Sayyafi võitlejate laagrit. Lahingus sai surma kaheksa sõdurit ja neli mässulist, ütles kindralmajor Ricardo Rainier Cruz. Armee saatis lisajõude ja lahing kestis pärastlõunani.

Hiljem tulistasid Abu Sayyafi liikmed armee kontrollpunkti samas linnas. Mässulised ründasid ka kohale saadetud armee lisajõude, tappes neli sõdurit.

Kokkupõrgetes sai haavata vähemalt kolm sõdurit ja kaks islamisti.

Vägivald Filipiinide lõunaosas jätkub hoolimata valitsusvägede jõupingutustest moslemiäärmuslaste aastakümneid kestnud vaenutegevusele lõppu teha.

Sõjaväe operatsioonid on mässulisi nõrgestanud, kuid nad on endiselt tõsine oht. Islamistid hoiavad enda käes ka mitut välismaalasest pantvangi, ilmselt selleks, et saada lunaraha toidu ja relvade ostmiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles